Tulpenrit 2016

Foto Marc Moussaul

Foto Marc Moussaul

Café bij de buren

De dag voor onze clubleden begon vroeg. We hadden afgesproken om 08:30 op ons clubhuis.

Het slechte weer was toch wel het gesprek, maar we lieten ons niet demotiveren en gingen rond 10 uur naar Wieringerwerf om ons aan te melden bij de Tulpenritorganisatie.(Vanaf volgend jaar zal MVC Crossroads dit evenement verzorgen.)

Daar aangekomen schreef een ieder zich in, en van de organisatie kreeg je bonnetjes voor koffie en korting op een lunch en voor onderweg mocht je een Goody naar keuze uitzoeken, waaronder een sjaal en deze werd vaak gekozen.

Bakkie koffie gedaan, en toen gingen we ons klaar maken voor de rit, het was inmiddels al 11 uur geweest.

Met 10 man gingen we op weg, inmiddels hadden Robert broertjes en Kirsten Smit zich bij ons aangesloten om gezamenlijk te rijden. Emiel ging voorop, want hij heeft navigatie.

Na een rit van ongeveer 60 km langs diverse Tulpen velden en smalle kronkelwegen, kwamen we aan bij onze eerste stop restaurant BREKERS in Groote Keeten. Daar aangekomen waren we inmiddels aardig koud geworden, de weer goden hadden al diverse vormen van neerslag op ons en onze motoren gegooid.

Na een plas en rook pauze hebben wij daar een lekkere warme maaltijd gegeten. Het was weer tijd om te vertrekken en reden met de groep naar de volgende stop.

Het weer was ons dit stuk beter gezind en we kwamen aan bij” De Gouden Karper” hier hebben wij lekker een bakkie koffie gedaan en gingen daarna op weg voor het laatste gedeelte richting de begin plaats Café bij de buren.

DSC01641

MVC Crossroads

Rond 16 uur kwamen we koud en verkleumd aan op de eind bestemming.

Na een bakkie koffie gedronken te hebben, kwam Richard met het nieuws dat wij de grootste club waren welke meegereden hadden, en daar was een prijs aan verbonden in de vorm van een beker. Top gedaan dus.

Als afsluiting, ging Glenn nog op de foto voor in de krant.

Was ondanks het weer een fantastische dag waar toch 98 motorrijders aan mee hebben gedaan, en belooft met beter weer in 2017 veel goeds.